+420 608 886 222  Po-Pá 8:00 - 17:00

Zazdívací trezory

Líbí se vám nápad ukotvit trezor do zdi a schovat ho za obraz? Přemýšlíte však, zda má vůbec cenu se s ním obtěžovat? Nebo je lepší koupit volně stojící trezor? V tomto článku rozptýlíme vaše pochybnosti a ukážeme vám, kam a jak instalovat trezor zabudovaný do zdi.

Vyplatí se investovat do vestavného trezoru do zdi?
V dnešní době by měl mít doma trezor každý. Zloději nezahálejí a vyhlédnuté oběti pečlivě sledují. Stačí chvilka nepozornosti, např. večeře s přáteli nebo krátký výlet a právě tehdy se můžete stát obětí zloděje.

Zazdívací trezory jsou stejně bezpečné jako jejich volně stojící protějšky, ale mají několik dalších výhod. Především nezabírají ve vaší domácnosti žádné místo. Velmi snadno je schováte za obraz, zrcadlo nebo portrét. Poslední nejdůležitější výhodou je, že je nelze odnést i s jejich obsahem.

Zazdívací trezor si snadno přizpůsobíte svým potřebám. Můžete si pořídit malý model, který pojme vaše nejcennější věci, nebo investovat do většího, který vaše cennosti uchová po mnoho let. Trezor můžete také zabudovat do podlahy, pod koberec nebo do garáže.

Zazdění trezoru
Na zazdívací trezor je důležité myslet ještě před stavbou domu, ale lze jej instalovat i do již postavené zdi. Můžete jej zabudovat do příčky i do nosné zdi. Jediným omezením je tloušťka stěny. Důležité je vědět, že zadní stěna zazdívacího trezoru je vyrobena většinou jen z 5mm plechu a je tedy nutné počítat  při výpočtu hloubky zazdění trezoru s potřebou cca 10cm vrstvy betonu i za zadní stěnou trezoru.

Prvním krokem při instalaci trezoru do zdi je vyříznutí otvoru ve zdi. Ten musí být větší a hlubší než samotný trezor a to cca 10 cm větší z každé strany. To vše se provádí proto, aby byl trezor dodatečně chráněna vrstvou betonu ze všech stran. Při samotném zazdívání mějte na paměti, že trezory nejsou vyráběny z nerezové oceli, je tedy třeba dbát na kvalitní odvětrání a vyhnout se tak nežadoucí korozi na korpusu trezoru.

Co můžete uložit do trezoru do zdi?

Do trezoru určeného k zabudování do zdi můžete uložit cokoli cenného, snadno do něj můžete uložit předměty, jako např:

● peníze,
● šperky,
● starožitnosti,
● umělecká díla,
● sbírku známek nebo mincí,
● zbraně a střelivo,
● dokumenty.

Zazdívací trezor si přizpůsobíte svým požadavkům. Vyberte si správný tvar, další police nebo uzamykatelné schránky. Můžete si objednat trezor se zámkem na klíč nebo s elektronickým zámkem s číselníkem.

Jakou bezpečnostní třídu nástěnného trezoru si mám vybrat?
Bezpečnostní třídy trezorů jsou definovány mezinárodními normami. Každý z nich musí mít certifikát potvrzující úroveň odolnosti proti vloupání.
Trezory do zdi vyrobené v souladu s normami EN 1143-1 a EN 1143-2 poskytují vysokou ochranu.
Každá třída má stanovenou maximální hodnotu předmětů nebo hotovosti, kterou můžete v trezoru uchovávat. Před nákupem se zeptejte na třídu vestavěného trezoru a zjistěte, jakou hodnotu mají vaše cennosti.

Pokud nechci trezor do zdi, jakou mám jinou možnost?
Nezapomeňte, že jiné typy trezorů jsou stejně bezpečné jako trezory do zdi. Volně stojící nábytkové trezory lze pevně přikotvit ke zdi a podlaze. Nemusíte se tedy nijak omezovat. Pokud si nechcete poškodit stěny a dělat doma nepořádek, zvolte jiný model.


Ať už si vyberete jakýkoli trezor, určitě to bude chytrý krok. Díky tomu se budete cítit bezpečněji, ať už jste na dovolené, nebo si jen užíváte večer venku s přáteli. Nezapomeňte zvolit bezpečnostní třídu trezoru podle hodnoty ukládaných věcí.


Vysoká kvalita

Certifikace

Zboží skladem

Spolehlivé dodání

Firma s tradicí

Důvěra a reference

Poradíme s výběrem

Profesionální přístup