+420 608 886 222  Po-Pá 8:00 - 17:00

Podmínky pro uložení zbraní

Jste-li majitelem střelné zbraně, máte povinnost dle zákona č. 119/2002 Sb. o střelných zbraních a střelivu dodržovat následující podmínky pro bezpečné uložení. Střelné zbraně do 2 kusů či střelivo do 500 nábojů – držitel zbraní a střeliva je povinen tyto předměty vhodně zabezpečit proti ztrátě, odcizení nebo zneužití.

Střelné zbraně do 10 kusů nebo střelivo do 10 000 nábojů – držitel zbraní a střeliva je povinen tyto předměty uložit do uzamykatelné ocelové schránky nebo skříně či zvláštního uzamykatelného zařízení. Zvláštní uzamykatelné zařízení musí splňovat technické požadavky, které stanovuje prováděcí právní předpis.


Více než 10 kusů střelných zbraní nebo více než 10 000 nábojů – držitel zbraní a střeliva je povinen zabezpečit tyto předměty následujícími způsoby:
 a) Tyto předměty uschovávat v uzamykatelném skříňovém trezoru – trezor musí splňovat technické požadavky stanovené prováděcím právním předpisem.
 b) Tyto předměty uschovávat v uzamčené místnosti nebo samostatně stojícím objektu – tato místnost i objekt musí splňovat technické požadavky stanovené prováděcím právním předpisem.

více než 20 kusů střelných zbraní nebo více než 20 000 nábojů – držitel zbraní a střeliva je povinen tyto předměty uložit do uzamčené místnosti, samostatně stojícím objektu či komorovém trezoru, splňují-li technické požadavky stanovené prováděcím právním předpisem.

Dle Nařízení vlády č. 338/2002 Sb. Ve znění pozdějších předpisů (374/2003 Sb.) O technických požadavcích pro zabezpečení přechovávaných zbraní či střeliva se za technicky způsobilé a vhodné pro zabezpečení uložených a uskladněných zbraní považuje:

a) Uzamykatelný skříňový trezor, jenž splňuje požadavky pro skříňové trezory I. bezpečnostní třídy dle ČSN EN 1143-1.

b) Uzamykatelná ocelová skříň či schránka, jenž splňují požadavky I. bezpečnostní třídy dle ČSN EN 1143-1 a jsou vybaveny vysokobezpečnostním zámkem zařazeným do třídy A dle ČSN EN 1300.

c) Uzamčená místnost či samostatně stojící - „zvláštní objekt“. Za zvláštní objekt je považován objekt, který je vybaven trezorovými dveřmi, jenž splňují požadavky pro trezorové dveře a komorové trezory I. bezpečnostní třídy dle normy ČSN EN 1143-1 nebo celoocelovými bezpečnostními dveřmi.

 

SKŘÍŇ NEBO TREZOR NA ZBRANĚ? POTŘEBUJI TREZOROVOU MÍSTNOST?

Každý majitel střelné zbraně je povinen dle zákona uschovávat zbraně tak, aby nedošlo k jejich zneužití nebo neoprávněnému použití.
Samotný majitel si dle počtu přechovávaných zbraní musí pořídit vhodný trezor nebo skříň na zbraně což mu ukládá zákon. Do počtu 10ks střelných zbraní je majitel těchto zbraní si pořídit certifikovanou skříň na zbraně, která odpovídá svou konstrukcí a provedením zákonné normě a je takto certifikována. V praxi většinou tyto skříně na zbraně jsou certifikovány v bezpečnostní třídě Z2 a odpovídají zákonné normě 15RU. Tyto skříně na zbraně bývají jednoplášťové a svou konstrukcí dovolují uložení předepsaného počtu zbraní do 10ks.
Trezor na zbraně je povinen si pořídit každý majitel střelných zbraní od 11 do 20ks. Jedná se již o trezor certifikovaný v I.bezpečnostní třídě a takovýto výrobek je již maximálně bezpečný a dokáže ochránit svému majiteli i další potřebné věci. Tyto trezory se vyrábějí jako dvouplášťové a je možno je označit za velmi bezpečné.
Vlastníte-li více než 20 kusů střelných zbraní nebo více než 20 000 nábojů jste povinen tyto předměty uložit do tzv.trezorové místnosti, která má přesně specifikované parametry a je vybavena trezorovými dveřmi.





Vysoká kvalita

Certifikace

Zboží skladem

Spolehlivé dodání

Firma s tradicí

Důvěra a reference

Poradíme s výběrem

Profesionální přístup